Trappetyper | Snekkeriet SteinsvikTrappetyper

Tjenester » Trapper » Trappetyper

Det stilles krav til en god trapp. Trappens bredde bør ikke være mindre enn 90 cm utvendig mål og trinndybde/inntrinn ca 25 cm. Anbefalt opptrinn er ca 18 cm. Fri høyde i trappen, skal ikke være mindre enn 200 cm framkant trappe trinn i ganglinjen. Det er påbudt med håndlister på begge sider av trappen.

Plass til trapp, og dens plassering er derfor avgjørende for et godt resultat. Trappen vil være et permanent møbel i ditt hjem for mange år. Det er derfor viktig å ta hensyn til trappens omfang tidlig i planleggingsfasen. Med en funksjonsmessig og vakker trapp, får du en trapp som du og ditt hjem fortjener. Her er det mange muligheter, både når det gjelder trappetype, tresorter og ikke minst behandling. Vi leverer alle typer trapper og løsninger for ditt hjem.

Rett trapp:

Rett trapp

Den enkleste og rimeligste utførelse for trapp. Denne trappetypen trenger noe mer plass i lengderetning enn andre trappetyper. Anbefalt lysåpning: Ca 3250mm i lengde og ca 1000 mm bredde.

90 Grader svingtrapp:

Rett trapp

Denne trappetypen er en fleksibel trappetype som krever liten plass, er smidig og populær. Trappetypen krever liten plass, er praktisk, og gir et flott utseende. Plassering av svingen bestemmes av åpning du har til rådighet(øverst, midten eller nederst). Løsningen kan også lages med et repos i svingen, men krever da noe mer plass. Anbefalt lysåpning: Ca 4300mm i lengde, og ca 1000mm bredde.

180 Grader svingtrapp:

Rett trapp

Har du behov for å snu 180 grader, er dette en trappetype som krever liten plass. Trappeløsningen gir en jevn og god stigning mellom etasjene. Anbefalt lysåpning: 5500mm fordelt på 3 lengder. Det gis mulighet for å ha individuelle lengder på vangene 180 graders svingtrapp egner seg utmerket som trappetype der det ikke er plass til en tradisjonell repotrapp.

90 Grader repostrapp:

Rett trapp

90 Grader repostrapp er en enkel og klassisk løsning. Trappetypen er, pga repoet, sikrere enn en klassisk 90 graders svingtrapp. Løsningen er også meget plassbesparende. Plassering av repos bestemmes av trappeåpning. (øverst, midten, eller nederst.). Anbefalt lysåpning: Ca 5000mm totallengde, med bredde ca 1000mm.

180 Graders repostrapp:

Rett trapp

Trappetypen er en populær og sikker trapp. Den krever noe større plass på grunn av reposet, men er en sikker å fin løsning for spesielt bevegelseshemmede. Anbefalt lysåpning: Ca 2500mm i lengde, og ca 1950mm i bredde for repos. Dette gir trappeløp på ca bredde 950mm utvendig

Vindeltrapp:

Rett trapp

Dette er en plassbesparende trappetype, også kalt 270 graders trapp. Anbefalt lysåpning: Ca 1600mm engde, med bredde ca 1600mm.